fbpx
Paulien Kluver Film & Photography | Inspiratie door Frida Kahlo
17765
post-template-default,single,single-post,postid-17765,single-format-standard,nouveau-core-1.0.0,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Inspiratie door Frida Kahlo

Inspiratie door Frida Kahlo

Een portretfoto, geïnspireerd op een geschilderd zelfportret!

 

Toegegeven, ik had al een paar weken he-le-maal geen inspiratie. Ken je dat gevoel?

Volgens mij heeft iedereen daar wel eens last van, ieder in zijn eigen vakgebied. Waar moet ik bijvoorbeeld over schrijven? Waar moet ik beginnen? Dan zit er maar 1 ding op: MAAK IETS! In mijn geval: ga fotograferen. Niet teveel over nadenken, gewoon doen.

En er was een vrouw die ik al een tijd op mijn verlanglijst had staan om te fotograferen: Hetty Janssen. Een bijzonder inspirerende vrouw, een kunstenares die onder andere “art quilts” maakt. Zij onderzoekt en maakt veel, “speelt” en experimenteert met verschillende materialen. Daar kan ik als fotograaf een voorbeeld aan nemen: veel werk maken en meer experimenteren!

Ik heb Hetty ooit eens snel tussendoor gefotografeerd voor een ander project, maar ik weet dat ik met tijd en aandacht een veel mooier portret van haar kan maken: doen dus!

Gelukkig was Hetty zelf ook enthousiast over het idee om een portretfoto te maken geïnspireerd op geschilderde zelfportretten van Frida Kahlo.

De schilderijen van Frida zijn kleurrijk en zitten vol symboliek, er is veel aandacht besteed aan de details. Een mooi uitgangspunt om daar een aantal verhalende portretten op te baseren.

Ook maakten we 1 portret geïnspireerd door een portretfoto van Nickolas Muray, met wie Frida Kahlo een affaire had.

De sieraden die we voor de foto’s gebruikt hebben zijn gemaakt door Aurelia Aurum.

Door deze fotosessie krijg ik ineens nog meer ideeën voor andere verhalende portretten.

Inspiratie + MAKEN = nog meer inspiratie om iets te maken! Reden temeer dus om meer portretsessies te doen!

En hoewel Frida Kahlo op haar eigen schilderijen afgebeeld niet lacht (haar leven was niet makkelijk en haar schilderijen zitten vol symboliek van haar struggles), wil ik je deze foto hier rechts niet onthouden.

 

Zo’n fotosessie is ook gewoon leuk, naast de concentratie mag er best worden gelachen!

 

Nothing is worth more than laughter. It is strength to laugh and to abandon oneself, to be light. Tragedy is the most ridiculous thing.”
- Frida Kahlo

Paulien Kluver

Ik ben fotograaf; gespecialiseerd in verhalende zakelijke portretten en websitefotografie. Ik maak professioneel fotografisch beeld dat communiceert en raakt. Dat doe ik voor voor zelfstandig ondernemers, bedrijven en organisaties.